10 tips som hjälper dig att komma över ditt ex

10 tips som hjälper dig att komma över ditt ex

Att komma över någon är lättare sagt än gjort. Men det är inte omöjligt. Här är 10 tips som förhoppningsvis hjälper dig att komma över ditt ex.

1. Häng med dina vänner

Häng med människor som gör dig glad och ger dig positiv energi. Passa också på att prata ut om hur du mår just nu. Det känns bättre och du kan släppa det lättare om du får prata av dig. Men älta det inte för länge. Säg allt du behöver få säga och försök att släppa det och gå vidare.

2. Håll dig sysselsatt

Det viktigaste är att du inte ligger hemma och tänker på ditt ex hela tiden. Häng med dina vänner eller varför inte hitta en ny hobby? Det finns massor av tutorials på Youtube som lär dig allt möjligt. Hur låter det att lära dig att spela gitarr, klippa film eller göra egna smycken?

3. Ha något roligt att se fram emot

Planera in något roligt som du har att se fram emot. Som till exempel en resa, fest eller en filmkväll med dina vänner.

4. Avfölj på sociala medier

Vi vet hur svårt det är att låta bli att kolla vad hen gör på sociala medier. Men du mår inte bättre av det, så avfölj hen på alla sociala medier. Det är helt omöjligt att komma över hen om du ser allt hen gör. Out of sight, out of mind fungerar faktiskt.

5. Ta en paus

Vill ditt ex att ni ska fortsätta vara kompisar? Om du känner att du inte kan komma över hen om ni träffas hela tiden, säg det. Säg att du behöver en paus från hen och att ni kan vara kompisar sen när du känner dig redo.

6. Tänk på allt det dåliga

När vi är kära i någon brukar vi mest bara tänka på de bra sakerna, men visst var det så att ditt ex hade rätt många dåliga sidor också? Nu behöver du inte lyssna på hens dåliga musik, hänga med hens dryga kompisar och inte ha ångest över att hen alltid är sååå trög på att höra av sig.

7. Hitta någon bättre

Nu menar vi inte att du ska slänga dig i armarna på första bästa du träffar, utan en kändis. Om du har en kändiscrush kan du lägga dina känslor på det istället och glömmer att tänka på ditt ex. Du kan fantisera ihop hur bra ni skulle ha det och hur mycket bättre du skulle ha det med kändisen än med ditt ex.

8. Gråt ut

Om du stänger in dina känslor tar det bara ännu längre att komma över det. Gråt ut ordentligt så att du kan släppa det och gå vidare.

9. Skäm bort dig själv

Ge dig själv lite extra kärlek just nu. Ta ett långt bad, lägg en ansiktsmask, fixa till dina naglar och skäm bort dig med massor av godsaker och din favoritserie.

10. Njut av singellivet

Vet du vad, det är faktiskt helt fantastiskt att vara singel! Passa på att njuta av att du får göra vad du vill när du vill, utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Nu får du hänga och flörta med vem du vill, hur mycket du vill.

Foto: Unsplash/Camille Orgel

 

Läs mer: 7 härliga fördelar med att vara singel i sommar
Läs mer: Öka självförtroendet med en powerpose
Läs mer: Så blir du snabbt på bättre humör