15 läskiga filmer som passar perfekt till Halloween

filmer som passar perfekt till Halloween

Tycker du om att skrämma dig själv med läskiga filmer? Nu är det äntligen dags att komma i rätt stämning inför Halloween. Och hur gör du det på bästa sätt? Genom att titta på de här 15 filmer som passa perfekt till Halloween såklart!

Halloween filmer

1. Amityville: The awakening

Bella Thorne spelar Belle, som flyttar in i ett nytt hus med sin mamma, syster och bror (som ligger i koma). Huset har dock en blodig historia och obehagliga saker börjar snart att hända.

2. Halloween

Vad passar bättre till Halloween än filmen som faktiskt heter Halloween? Det finns hela 11 delar av Halloween serien. I den senaste delen återvänder Laurie Strode för ett sista möte, ansikte mot ansikte med Michael Myers, 40 år efter hans ursprungliga massaker under Halloweenhelgen. Vi rekommenderar dock att du ser dem alla… om du vågar!

3. Carrie

Carrie White är skolans mobbningsoffer, och blir konstant förödmjukad av sina klasskamrater. På väg till skolans bal upptäcker hon att hon besitter övernaturliga krafter. Plötsligt är det Carrie som har makten, och hon tänker inte sluta förrän alla hennes plågoandar har fått vad de förtjänar.

4. Rings

Några collegeelever försöker avslöja de ondskefulla hemligheterna bakom en film. Problemet är att alla som tittar på den dör sju dagar senare.

5. Den onda cirkeln

Sarah kommer till en ny skola, där hon börjar umgås med tre tjejer som kallas för ”the bitches of Eastwick”. Men i själva verket är de tonårshäxor som använder sina krafter mot alla de har något otalt med.

Halloween filmer

6. House of wax

Sex ungdomar får problem med bilen och liftar in till en liten övergiven stad. Där finns ett märkligt vaxmuseum med vaxdockor som ser väldigt mänskliga ut. Kanske lite för mänskliga? Snart blir det en kamp för livet för att inte bli en del av samlingen.

7. Det

När barn i en stad börjar försvinna bestämmer sig en utstött grupp av barn att få ett slut på det. De måste utmana sin rädsla och ta sig an den mordiska och skräckinjagande clownen Pennywise (spelad av Bill Skarsgård).

8. Satanic

Chloe (spelad av Sarah Hyland) och tre vänner på väg till musikfestivalen Coachella bestämmer sig för att utforska ockulta brottsplatser. Det kan få ödesdigra konsekvenser för deras resa, och deras liv.

9. Blair witch

Uppföljaren till The blair witch project. James syster har varit borta i 20 år. När han hittar filmklipp med henne på nätet beger han sig in i skogen tillsammans med sina vänner för att äntligen försöka hitta henne.

10. Sorority row

Den här filmen påminner lite om Pretty Little Liars. Ett gäng tjejer bestämmer sig för att lära en otrogen kille en läxa. Men det går fruktansvärt fel och en av tjejerna dör. I panik dumpar de kroppen och svär att aldrig mer tala om händelsen. Men någon vet vad de gjorde…

Halloween filmer

11. The open house

Efter en tragedi flyttar en mamma och hennes son, spelad av Dylan Minnette (13 reasons why), till en släktings semesterhus. Men är de verkligen ensamma i huset?

12. Scream

Sidney Prescott går igenom en jobbig tid efter att hennes mamma blivit mördad ett år tidigare. Plötsligt blir en efter en high-school elev brutalt mördad. Och snart blir det uppenbart att mördaren är ute efter är Sidney.

13. Don´t breath

Ännu en läskig film där Dylan Minnette (13 reasons why) är med. Tre tonåringar bestämmer sig för att råna en blind och rik man. Men det blir inte så lätt som de hade trott. Plötsligt är de inblandade i en dödlig katt och råtta lek.

14. Would you rather

En ung kvinna som behöver pengar för att hjälpa sin sjuka bror går med på att delta i en dödlig lek som arrangeras av en sadistisk miljonär.

15. Within

När familjen Alexander flyttar in i ett nytt hus börjar tonårsdottern Hanna lägga märke till att konstiga saker händer. Saker har flyttats och mat försvinner. Finns det någon mer i huset?

Foto: Unsplash/Jay Wennington

 

Läs mer: Höstens serier och filmer 
Läs mer: Detaljerna som skapar din halloween-look
Läs mer: Inspireras av Lili Reinharts coola halloween smink
Läs mer: Coola halloweendräkter för höstens roligaste fest