24 julfilmer som för dig som älskar julen

24 julfilmer som för dig som längtar efter jul

Vi har hittat 24 julfilmer för dig som älskar julen. Maxa julstämningen med ett julfilmmaraton eller varför inte se en film varje dag, ända fram till julafton.

Julfilmer 1

1. A wish for christmas

Saras chef snor hennes idé. Hon vänder sig till jultomten för att få mod att stå på sig, men räcker 48 timmars magi för att åstadkomma en varaktig förändring?

2. Nightmare before christmas

Julklassikern om Jack Skellington, kung av Halloween Town, som upptäcker Christmas Town. Han blir genast förtjust i stämningen och blir inspirerad att ta hand om den kommande julen. Men hans försök går inte alls som han hade tänkt sig.

3. The princess switch

När bagaren Stacy och en blivande prinsessa plötsligt står ansikte mot ansikte upptäcker de att de ser ut som tvillingar. De planerar att byta plats under julen för att få prova på varandras livsstil.

4. Ensam hemma

Ingen jul utan Ensam hemma! 8-årige Kevin glöms kvar hemma av sina föräldrar när familjen åker iväg för att fira jul i Paris. När två inbrottstjuvar dyker upp blir det Kevins uppgift att försvara sitt hem.

5. Merry kissmas

Kayla är förlovad med en berömd koreograf, men tvivlar på förhållandet. När hon delar en magisk kyss med en främling tvingas hon välja mellan det perfekta livet och den perfekta mannen.

Julfilmer 2

6. How Sarah got her wings

När Sarah dör i en olycka strax före jul blir hon inte insläppt i himlen utan skickas tillbaka till jorden som lärlingsängel för att göra en god gärning.

7. The holiday

Filmtrailermakaren Amanda från Los Angeles och journalisten Iris från London behöver en paus från sina liv, och speciellt sina kärleksliv. Så de bestämmer sig för att byta hus med varandra över julen.

8. The holiday calendar

En talangfull fotograf är fast på ett tråkigt arbete när hon ärver en antik adventskalender som kanske kan förutspå framtiden… och leda henne till kärleken.

9. Arthur och julklappsrushen

I denna 3D-animerad julfilm får vi veta hur jultomten kan dela ut flera miljarder julklappar över hela världen på en enda natt.

10. Ett päron till farsa firar jul

I denna hysteriskt roliga klassiker gör pappan i familjen Griswold allt för att ge familjen den perfekta julen. Men allt går bara så fruktansvärt fel…

Julfilmer 3

11. Polarexpressen

Denna klassiska julfilm handlar om en ung pojke som börjat tvivla på jultomtens existens. På julaftons kväll anländer ett expresståg som tar med honom på en resa till Nordpolen.

12. A christmas prince

En ambitiös ung journalist får en tidig julklapp när hon skickas utomlands med uppdraget att skriva om en stilig prins som ska krönas till kung.

13. A christmas prince, the royal wedding

Uppföljaren till A christmas prince. Ett år efter att hon hjälpte Richard erövra tronen är Amber redo att gifta sig med honom. Men hon är osäker på om hon har vad som krävs för att bli drottning.

14. Nu är det jul igen

På julaftonsnatten faller jultomten ned från Scotts tak och kan inte fortsätta. Scott tar på sig tomtedräkten för att fullgöra jultomtens arbete. Det visar sig dock att den som tar på sig tomtedräkten måste vara jultomte för alltid.

Julfilmer 4

15. Fred Claus

Julen blir förstörd för jultomten när hans griniga storebror, en indrivare med ett imponerande straffregister, kommer och hälsar på honom på Nordpolen.

16. Christmas wedding planner

En bröllopsfixares värld vänds upp och ner när en snygg privatdetektiv får i uppdrag att sabotera ett av hennes största jobb.

17. The christmas chronicles

Årets julfilm! Ett syskonpar råkar ha sönder tomtens släde, så de ägnar hela natten åt att rädda julen tillsammans med en tomtefar som har en mindre trevlig attityd.

18. Christmas with a view

Restaurangchefen på en skidanläggning försöker återhämta sig från en misslyckad affärssatsning när en ny (snygg) kändiskock börjar jobba på samma restaurang.

19. Grinchen

Grinchen är en otrevlig typ som bor på toppen av ett berg, med utkik över byn Whoville. När byborna förbereder sitt julfirande, bestämmer sig Grinchen för att sätta stopp för julen en gång för alla genom att stjäla alla julklappar och pynt.

Julfilmer 5

20. 48 julönskningar

En småstads brev till jultomten råkar gå upp i rök, så två nissar lämnar Nordpolen för att samla in alla önskningar som saknas.

21. Julgåvan

Innan societetstjejen Ellen får ärva sin fars framgångsrika företag måste hon besöka faderns lilla hemstad, där hon får lära sig vikten av hårt arbete och medkänsla.

22. Olofs frostiga äventyr

Denna roliga kortfilm är en uppföljare till Frost. Det är dags för första julen när Anna och Elsa inser att de inte har några jultraditioner. Olof ger sig därför ut för att hitta de finaste traditionerna och rädda den första julen åt sina vänner.

23. En underbar jävla jul

Filmen handlar om paret Simon och Oscar, som väntar barn tillsammans med sin vän Cissi. Problemet är att deras familjer ännu inte vet om det. Och vilket tillfälle kan vara bättre att berätta det på än julen?

24. Elf

När Buddy var liten och bodde på barnhem, hamnade han av misstag i jultomtens säck och förflyttades till Nordpolen. Där växer han upp med tomtenissar och blir betydligt större än alla andra.

Foto: Netflix, IMDb

 

Läs mer: 24 tecken på att du verkligen älskar jul
Läs mer: Höstens serier och filmer
Läs mer: Adventskalendrar för dig som älskar beauty