6 tips på hur du kan förverkliga dina drömmar

Förverkliga dina drömmar

Alla drömmer vi om något. Oavsett om du drömmer om att resa runt jorden eller att bli nästa stora Influencer måste du kämpa för att förverkliga dina drömmar. Här är 6 tips på hur du kan göra.

1. Skriv ner din dröm

Om du skriver ner din dröm så känns den mer verklig. Försök att beskriv drömmen så tydligt som möjligt så att du ser exakt hur den ser ut när du läser det. Om du vill kan du göra en moodboard med bilder till texten för att göra det ännu tydligare. Om du klart och tydligt ser vad din dröm är blir det lättare att förverkliga den.

2. Ta reda på allt du behöver

Googla fram andra personer som har gjort samma sak som du drömmer om att göra. Det finns massor av artiklar och intervjuer där de ger sina bästa tips. Om du drömmer om att resa runt jorden kan du läsa om Emelie och Cecilias äventyr här. Eller vill du bli Influencer? Här ger Josefin Dahlberg sina bästa tips på hur du förverkligar dina drömmar.

3. Sätt upp delmål

Om du bara ser din dröm som ett enda stort mål kan det känns för stort och långt borta. Gör upp en plan med delmål hur du ska ta dig dit och fira när du klarat av ett delmål. Om din dröm är att bo utomlands ett år kanske du kan börja med att lära dig språket. Eller om du vill bli Youtuber så lär du dig hur man redigerar videor.

4. Våga satsa

Det här är kanske den svåraste punkten. Våga satsa på din dröm. Det är många som låter rädslan hindra dem från att försöka. Fokusera på vad du har att vinna när du känner dig osäker. När du berättar om din dröm för andra kommer flera att säga åt dig att du inte kommer att lyckas. Och ibland kommer du själv att tvivla på dig. Försök att ignorera det och peppa dig själv. De som snackar skit är ändå bara avundsjuka för att de själva inte vågar följa sin dröm. Den enda som kan hindra dig från att nå din dröm är du själv.

5. Prioritera din dröm

Om du ska ha en chans att lyckas måste du ge det tid. Du hinner inte göra exakt allt du vill så nu måste du välja bort något och jobba på din dröm. Kanske du kan hoppa över att se ännu ett avsnitt av en serie på Netflix?

6. Work, work, work

Du får inget gratis, du måste jobba för det. Som Britney Spears sjunger ”You better work bitch!”. Du kommer inte att lyckas uppnå din dröm på en dag, det kommer att ta tid. Så du måste ha tålamod och inte ge upp. Kämpa vidare även när motivationen sviker, ta en paus och läs texten du skrev om din dröm (och titta på din moodboard om du gjorde en sån). Om du behöver ännu mera pepp kan du läsa om artiklarna om andra som redan har lyckats för att känna dig som den powerwoman du är igen. Ge inte upp, du kan förverkliga din dröm!

Foto: Unsplash/Julia Caesar

 

Läs mer: Få mer cash i sommar
Läs mer: Så får du bästa sommaren ever