7 härliga fördelar med att vara singel i sommar

Singel i sommar

Sommaren är helt klart bästa tiden för att vara singel. Alla vill vara utomhus och plötsligt kryllar det av snyggingar överallt. Spana in varför det är så härligt att vara singel i sommar.

Du har mer tid för dina vänner

När du är i ett förhållande vill du helst bara mysa med din älskling. Men när du är singel kan du lägga all din tid på dina vänner istället. Du är mer avslappnad med dina vänner och kan hitta på mer spontana grejer, vilket ofta betyder att du har roligare med dina vänner än med en partner.

Du behöver inte kompromissa

När du är singel behöver du inte kompromissa. Vill du hellre gå till stranden än stanna hemma och se på film? Då är det bara att göra det. Du behöver inte heller umgås med din partners vänner utan kan istället umgås med människor du själv väljer att umgås med.

Du kan vara spontan

Du behöver inte anpassa din tid efter någon annan. Du kan göra exakt det du känner för att göra när som helst. Ringer en kompis och frågar om ni ska dra till stan för att shoppa är det fritt fram att sticka iväg (ok, du kanske måste fråga dina föräldrar först).

Du får egentid

När du är singel handlar allt om du, du, du. Hur härligt är inte det? Du får en chans att vara ifred och göra det du vill. Njut av att vara singel i sommar och läs böcker, sola, ta långa promenader för dig själv och njut av ditt eget sällskap.

Du har lättare att träffa nya människor

Som singel är det mycket lättare att ta kontakt med nya människor. Även om du pratar med någon som du inte är intresserad av finns det risk för att din partner blir sur för att hen inte får hela din uppmärksamhet. Som singel slipper du oroa dig över att någon ska bli svartsjuk och kan prata med vem du vill.

Du kan flörta hur mycket du vill

Sommaren är bästa tiden för att flörta. Det är mycket mer folk ute och alla ser plötsligt bara så snygga ut. Ser du en snygging på stranden, på volleybollplan eller i glasskön är det perfekt läge att flörta. Som singel i sommar kan du flörta med vem du vill, när du vill.

Du sover bättre

På sommaren är det för varmt att sova med någon annan. Och även om du inte skulle sova med din partner så slipper du att ligga och grubbla på natten. Du behöver inte oroa dig för att hen är otrogen eller kommer att dumpa dig. Och slipper ligga och vrida och vända på dig och fundera på det där bråket ni hade tidigare eller varför hen är så seg på att svara på ditt sms.

Foto: Unsplash/Elijah Odonell

 

Läs mer: 22 saker du och din bff kan göra i sommar som är helt gratis 
Läs mer: Flörttips för blyga
Läs mer: Fördelarna med att dejta någon du redan känner