7 peppande böcker du bara måste läsa

7 peppande böcker du bara måste läsa

Vi kan alla behöva lite extra peppning ibland. Oavsett om du vill läsa om inspirerande kvinnor, förbättra ditt liv eller lära dig hur du handskas med mobbare, hittar du något som passar dig bland de sju peppande böcker vi har letat reda på.

Artikeln innehåller reklamlänkar.
Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att få handla på nätet.

Peppande böcker

1. Banbrytande badass-brudar: 52 kvinnor som förändrade världen
Banbrytande Badass-Brudar presenterar 52 uppseendeväckande, bortglömda kvinnliga pionjärer från hela världen. Berättelserna har hämtats från alla världsdelar och vi får möta allt från ingenjörer, sportstjärnor och serietecknare till ninjatränare, pirater och hälarmorsor. En storslagen hyllning till alla badass-brudar som banat väg för oss andra! Köp här.

2. Ni vann aldrig: så tog jag mig levande genom högstadiet
För Youtubern Misslisibell var skolan rena helvetet. Ju mer populär hon blev på Youtube, desto värre blev det i vardagen. Utfrysning, skitsnack och näthat blev en daglig verklighet när vännerna plötsligt vände henne ryggen. Här berättar Lisa om sin erfarenhet av mobbning och om hur fansen blev räddningen när allt annat brast. Hon skriver även om vad mobbning är, om näthat och psykisk ohälsa, samt vad man kan göra om man själv blir utsatt. Köp här.

3. Så lärde jag mig att älska min kropp
Nu har Linda-Marie Nilsson skrivit en peppande och inspirerande självhjälpsbok för att hjälpa fler att älska sig själva. Hon delar generöst med sig av sin egen historia men ger också massor av konkreta tips, allt från hur man hittar rätt kläder till hur man hanterar kroppshat på nätet. Köp här.

4. The magic of not giving a f*ck
En briljant, rolig och praktisk handbok som förklarar hur du slutar lägga tid du inte har på folk du inte gillar och på saker du inte vill göra. Boken handlar om allt från familjedraman till hur man får en bikinikropp (man bryr sig inte). Vad väntar du på? Sluta give a f *ck och lev det bästa liv du kan få! Köp här.

5. Godnattsagor för rebelltjejer 2
Godnattsagor för rebelltjejer har blivit en av världens mest uppmärksammade ungdomsböcker. Här är fortsättningen, med 100 nya berättelser om fantastiska kvinnor, alltifrån drottning Nefertiti till Beyoncé. Coola, drivna kvinnor som alla har åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Förebilder som inspirerar sina läsare till att våga tro på att de kan bli precis vad de vill. Köp här.

6. Livsstilsbibeln
Inspirerande handbok för dig som vill förverkliga dina mål i livet. Vi är alla värda att leva det liv vi drömmer om, men kan behöva hjälp och pepp för att lyckas göra det. I den här boken delar influencerduon Josefin och Vanja med sig av berättelser om hur de nått sina egna mål och vilka verktyg som funkat bäst för dem. Du får hjälp att komma fram till vad du kan bli lycklig av och hur du vill att ditt liv ska se ut. Köp här.

7. You Are a Badass
You are a badass är boken som typ alla influencers har pratat om den senaste tiden. Du får praktisk och roliga råd, inspirerande historier, lätta övningar och ett och annat svärord som hjälper dig att få det liv du vill leva. Du lär dig att identifiera och ändra på din självsaboterande attityd och beteenden som hindrar dig från att få det du vill ha. Skapa det liv som du verkligen vill leva och bli helt enkelt en badass i livet. Boken är på engelska. Köp här.

Foto: Unsplash/Nong Vang

Läs mer: Böckerna du kommer att vilja läsa i sommar
Läs mer: 6 tips på hur du kan förverkliga dina drömmar
Läs mer: Bli lyckligare med hundens livsråd