8 saker du kan göra när du har tråkigt

8 saker du kan göra när du har tråkigt

Det låter ju så härligt att få vara ledig. Men har du mest bara tråkigt och inte hittar på något vettigt att göra? Då har vi lösningen på ditt problem! Här är nämligen 8 saker du kan göra när du har tråkigt.

1. Skaffa en ny hobby

Har du sett något roligt som du velat testa men inte haft tid till? Då är det läge att göra det nu. Testa att måla tavlor, göra egna smycken eller sticka vantar åt dig själv. Det är inte bara roligt att pyssla, du får också saker som är helt unika. Ingen annan kommer att ha exakt samma tavlor, smycken eller vantar som du.

2. Läs böcker

Ta en paus från verkligheten och försvinn in i böckernas magiska värld. Här har vi skrivit en lista på våra favoritböcker. Och här hittar du härligt peppande böcker om du hellre vill läsa den typen av böcker.

3. Skriv din egen bok

Varför inte testa att skriva din egen bok? Några förslag är att skriva en fanfiction, eller hitta på en helt ny värld, så som J.K. Rowling gjorde när hon skrev Harry Potter. Låt fantasin flöda och se vad du kan hitta på.

4. Gör bucketlister och moodboards

Gör olika listor på saker du vill göra, filmer du vill se… ja, vad som helst! Om du vill ta det ett steg längre kan du göra moodboards till dina listor också. Leta reda på inspirerande bilder på Instagram eller Pinterest och gör en moodboard av dem. Sen kan du sätta upp dina moodboards där du ser dem varje dag för att inspireras.

Saker du kan göra när du har tråkigt

5. Lär dig något nytt med Youtube-tutorials

På Youtube kan du lära dig i princip vad som helst. Det finns massor av tutorialvideos om allt möjligt. Du kan till exempel lära dig att sminka på nya sätt, spela gitarr, använda photoshop och fotografera som ett proffs.

6. Gå på upptäcktsfärd

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Naturen runt ditt hem kan se helt olika ut under de olika årstiderna och väder. Ta med dig en kamera (eller fota med din mobil) och hitta nya fina detaljer som du inte lagt märke till tidigare. Det kan vara regndroppar som dinglar på en kvist eller närbild på en snöflinga.

7. Baka nya godsaker

Testa nya recept (eller hitta på egna). Du hittar recept och inspiration på Youtube och Instagram. Eller så kan du bara googla dig fram till nya godsaker.

8. Möblera om ditt rum

Du behöver inte köpa nya saker för att förnya ditt rum. Det räcker med att bara möblera om. Testa dig fram till nya spännande lösningar. Om inspirationen lyser med sin frånvaro är Pinterest helt perfekt för att hitta inredningsinspiration.

Foto: Unsplash/Bruce Mars, Alora Griffiths, Rawpixel, Persnickety Prints

 

Läs mer: Skapa flera olika rum i ditt rum
Läs mer: 7 peppande böcker du bara måste läsa
Läs mer: Böckerna du kommer att vilja läsa i sommar
Läs mer: Höstens serier och filmer