Är det dags för en kärlekspaus?

Är det dags för en kärlekspaus?

Kärlek ska vara roligt och få dig att må bra. Men om det istället bara får dig att må dåligt och deppa är det troligtvis dags att ta en kärlekspaus.

1. Du får dålig självkänsla

Tar du varje diss väldigt personligt och har börjat fundera på vad det är för fel på dig när inte hen är intresserad tillbaka? Då är det dags för en paus. Det här med kärlek är svårt och med tanke på hur många människor det finns i världen kan det vara svårt att hitta en match. Satsa istället på att bygga upp din självkänsla så att du är stark och trygg i dig själv innan du ger dig in i leken igen.

2. Du försöker komma över någon

Visst kan det vara ett bra knep att dejta någon ny för att komma över ditt ex. Men det funkar inte riktigt att bara ignorera dina känslor och kasta dig in i en ny relation. Förr eller senare kommer dina känslor att hinna ifatt dig och du kommer att inse att det var för tidigt för något nytt. Och då finns det risk för att du kommer att såra dina nya partner. Så ge dig själv tid att sörja det som har varit.

3. Du försöker tvinga fram känslor

Dejtar du någon bara för att du inte vill vara singel? Då är det just singel du borde vara. Att dejta vem som helst och försöka tvinga fram eller fejka känslor är aldrig en bra idé. Vänta tills du träffar någon speciell som är värd din tid och energi istället.

4. Du vill ha bekräftelse

Alla vill vi ha bekräftelse på ett eller annat sätt. Men om du dejtar bara för att få bekräftelse och känna att någon tycker om dig är det dags för en paus. Fundera över varför det är så viktigt för dig att få bekräftelse från andra. Jobba på att bli mer självsäker och bekräfta dig själv istället. Ha som mål att bli en riktig bad-ass som inte behöver få bekräftelse från andra för att känna att du duger.

5. Du blir inte glad när hen hör av sig

När din partner hör av sig är det meningen att du ska bli glad och känna ett lyckligt pirr… men om du mest bara känner dig trött och irriterad när hen hör av sig har du två alternativ. Antingen dejtar du fel person, eller så har du helt enkelt tröttnat på att dejta. Hur som helst är det dags för en paus tills du känner att kärlek är något roligt som gör dig glad.

Foto: Unsplash/Aj Garcia

 

Läs mer: 7 härliga fördelar med att vara singel i sommar
Läs mer: 10 tips som hjälper dig att komma över ditt ex
Läs mer: Är du en player?