Är du kär i din kompis?

Är du kär i din kompis?

Att vara kär i sin kompis är inte helt lätt. Om hen inte är intresserad tillbaka finns det risk att er kompisrelation blir skadad. Därför har vi listat några saker du kan göra när du är kär i din kompis för att känna av om hen är intresserad tillbaka eller inte.

1. Kolla om hen flörtar tillbaka

Börja med att flörta lite försiktigt och kolla hur hen reagerar. Det kan vara att du skriver flörtiga saker och skicka flörtiga snapchats. Eller att du ser till att sitta nära och rör vid hen när ni ses. Om hen flörtar tillbaka finns det chans att hen är intresserad av dig.

2. Ge små hintar

Det kan vara svårt att förstå när någon är intresserad så ge hintar om hur du känner. Det kan vara att du till exempel säger ”Du och jag skulle verkligen vara ett så bra par”. Då ser du hur hen reagerar på det, samtidigt som du planterar idé om er två som ett par i hens huvud.

3. Föreslå att bara ni två ska ses

Fråga om bara ni två ska hitta på något. Du behöver inte säga att det är en dejt, bara att ni ska hänga. När ni är ensamma bara ni två är det lättare att flörta och lära känna varandra bättre och känna av om det är något mer än kompiskänslor mellan er.

4. Ge det tid

När du vill börja dejta någon du är kompis med kan det vara bra att låta det ta mer tid. Hen kanske behöver mer tid på sig att förstå att du är intresserad. Om du erkänner dina känslor för snabbt kanske hen blir chockad och drar sig undan. Stressa inte fram någonting och ge hen en chans att komma underfund med sina känslor.

5. Var ärlig

När du har gjort alla de andra stegen och hen fortfarande verkar intresserad är det dags att ta mod till dig och berätta hur du känner. Se till att ni är ensamma på något ställe där du känner dig trygg och att ni har tid att prata ordentligt.

Foto: Unsplash/Greg Raines

 

Läs mer: Fördelarna med att dejta någon du redan känner
Läs mer: Så flörtar du på snapchat