Behåll sommarens färg med brun utan sol

Behåll sommarens färg med brun utan sol

Let’s face it, färgen som du hade fått under sommaren försvann snabbare än du fick den. Om du vill återuppliva sommarens solkyssta look i höst är brun utan sol lösningen. Här får du lära dig hur du gör för att få ett så jämt och naturligt resultat som möjligt.

Artikeln innehåller reklamlänkar.
Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att få handla på nätet.

Var supernoga med händerna

Vi tar det här först eftersom det är ett misstag som väldigt många gör. Vi snackar om mörka och orangefärgade handflator. Det snabbaste och lättaste sättet att undvika att handflatorna suger åt sig av produkten och blir mörka och fläckiga är att använda en applikationshandske. Om du inte vill använda en applikationshandske är det viktigt att du tvättar händerna supernoga efter att du har applicerat brun utan sol. För bästa resultat kan du använda en peeling och glöm inte nagelband och naglar.

Ett annat vanligt misstag med händerna är att helt enkelt inte använda brun utan sol på dem. Du får då ett väldigt onaturligt utseende med händer som är ljusare än resten av kroppen. Avsluta med att applicera brun utan sol på händerna när du är klar med resten av kroppen.
1. Tvätta händerna noga och låt dem torka innan du börjar.
2. Använd en bomullsrondell med lite brun utan sol på och smörj på ovansidan av handen (smörj absolut inte inne i handen). Dra sen ut produkten på och mellan fingrarna. Håll fingrarna böjda så att du kommer åt vecken på knogarna, annars får du vita streck på dina fingrar.
3. Torka av nagelbanden och naglarna med en ny, ren bomullsrondell. Torka också av knogarna om du har fått för mycket färg i vecken, annars får du mörka streck där.

Ansiktet

1. Peela alltid ansiktet innan du applicerar brun utan sol. Då undviker du att resultatet blir fläckigt och ojämnt. Torra partier och döda hudceller kan nämligen suga åt sig mer färg. Dessutom så håller färgen längre om du peelar först.
2. Återfukta hela ansiktet med en ansiktskräm för att undvika torr hud.
3. Applicera brun utan sol. Läs på förpackningen hur du ska använda just den produkten du använder. Om du använder en applikationshandske får du ett jämnare resultat eftersom den har en jämnare yta än dina händer. Var försiktig så att du inte får brun utan sol på ögonbryn och hårfästet. Och applicera sparsamt ovanför läpparna och mellan ögonbrynen. Det är nämligen områden som ofta suger åt sig mer färg och ger ett smutsigt intryck.
4. Glöm inte hals och dekolletage. Det är många som glömmer bort de här områden och får ett onaturligt utseende med mörkt ansikte och ljus hals.
5. Lägg en highlighter eller bronzer med skimmer på dina kindben, näsa och i pannan för att få det där riktiga sommarglowet.

Brun utan sol ansikte

1. Djuprenande mineralpeeling för en jämn och klar hy, Lumene. Köp här.
2. Genomskinliga droppar med gradvis brun utan sol effekt som enkelt blandas i din ansiktskräm, Kicks. Köp här.
3. Turkos applikationshandske som hjälper dig att få ett jämnt resultat, St. Tropez. Köp här.
4. Bronzegelé som omgående ger en djup, naturlig solbrun glöd, Clinique. Köp här.
5. En palett med fem bronzingnyanser för att skapa ett solkysst glow, IsaDora. Köp här.

Kroppen

1. Skrubba hela kroppen med en skrubbhandske och gärna en bodyscrub. Skrubba med cirkulerande rörelser. Om du inte har någon bodyscrub kan du lätt börja en själv av socker, olivolja och honung.
2. Återfukta med en bodylotion. Armbågar, knän, hälar och händer är ofta torrare och suger åt sig mer färg än andra områden. Om du har torr hud kan det vara bra att använda en brun utan sol som även återfuktar.
3. Börja nerifrån och jobba dig uppåt. Börja applicera brun utan sol på ena foten och underbenet och jobba dig uppåt på lår och rumpa. Gör sen samma sak med andra benet innan du applicerar på mage, rygg och armar. Massera in produkten med cirkulerande rörelser. Var noga så att du smörjer precis överallt.
4. Låt din brun utan sol torka ordentligt innan du klär på dig. Produkten kan färga av sig lite precis efter att du smörjt in dig, så undvik dina bästa och vita kläder den första dagen.

Brun utan sol kropp

1. Snabbtorkande och fuktgivande mist som är lätt att applicera, James Read. Köp här.
2. Ekologisk kroppsskrubb som avlägsnar döda hudceller och tar fram mjuk hud med lyster, Estelle & Thild. Köp här.
3. Rosa skrubbhande i nylon som avlägsnar döda hudceller och ökar blodcirkulationen, Åhléns. Köp här.
4. En tonad brun utan sol-lotion för dagligt bruk som omedelbart ger en solkysst ton, St. Tropez. Köp här.
5. En fuktgivande, skonsam mousse som är lätt att applicera, kladdar inte och ger resultat på en timme, Cocoa Brown. Köp här.

Foto: Unsplash/Aleksander Soroka

 

Läs mer: Så använder du rätt färg på concealern
Läs mer: Bli av med dina finnar!
Läs mer: Fixa fina fötter