Bli mer självsäker på stranden

Det är meningen att det ska vara kul att vara på stranden, men tar dina tankar på hur du ser ut i bikini över så du inte hinner njuta? Lugn, vi har lösningen på hur du slipper dina kroppsnojor en gång för alla och blir självsäker på stranden.

Du tänker…

”Jag är tjockare/smalare än alla andra”

Lösning: Alla har vi olika kroppsformer. En del tycker de är för tjocka, andra att de är för smala, en del att de har för små bröst och andra för stora. Uppskatta det som är unikt med just din kropp. Avfölj konton med tjejer som inte ser ut som du och följ istället tjejer med samma kroppstyp så får du se att det finns hur många snygga tjejer som helst som ser ut som dig.

”Ingen bikini eller baddräkt passar mig”

Lösning: Det finns bikini och baddräkter för alla kroppstyper, det gäller bara att hitta en som passar just dig. Strunta i vad alla andra har på sig och välj en som du tycker är fin och känner dig bekväm i. Fundera på vad det är du vill framhäva och eventuellt dölja. Om du vill kan du be butikspersonalen om hjälp.

”Det är jobbigt att så många kan se min kropp”

Lösning: Öva på att bara ha badkläder på dig redan innan du går till stranden. Ha på dig din bikini eller baddräkt när du är hemma med din familj. När du känner dig redo för nästa steg kan du ha på dig shorts och en t-shirt på stranden och sen ta av dig ett plagg åt gången när du känner dig redo. Snart är du tillräckligt självsäker på stranden för att bara ha bikini eller baddräkt på dig.

”Jag ser inte ut som tjejerna på Instagram”

Lösning: Vet du vad? Det gör inte tjejerna på Instagram heller. Allt handlar om filter och att hitta rätt vinkel för att få kroppen att se ut på ett visst sätt. Avfölj alla konton som ger dig komplex och följ bara konton som visar ärliga bilder.

”Jag kan inte slappna av och ha kul”

Lösning: Det är meningen att du ska ha kul på stranden. Tänkt vad mycket du går miste om om du inte kan släppa dina negativa tankar. Alla andra är dessutom för upptagna med att tänka på sina egna komplex för att lägga märke till hur du ser ut, för tyvärr är du garanterat inte den enda som tänker på hur din kropp ser ut. Dags att köra lite ”fake it til you make it” här. Låtsas som att du är redan är en självsäker och cool babe som älskar din kropp precis som den är. Efter ett tag kommer du att lura din hjärna till att det faktiskt är så du känner och du kommer att glömma dina komplex och fokusera på allt kul du gör med dina vänner istället. Och din positiva utstrålning kommer att inspirera andra tjejer att göra samma sak, hur bra är inte det?

”Mitt könshår kommer att synas”

Lösning: Och? Vi har könshår för att skydda våra känsliga kroppsdelar, så det är en bra sak. Om du verkligen tycker det är jobbigt kan du raka bort det som sticker ut vid bikinilinjen, men då kan du få röda pricka istället. Eller så kan du helt enkelt strunta i det och inte låta några hårstrån förstöra din dag stranden.

Foto: Unsplash/Katy Belcher

 

Läs mer: 5 tips för bättre självkänsla
Läs mer: Maxa sommarlovet