Att vara en crazy cat lady är bra för din hälsa

De är inte bara söta och gosiga, experterna har kommit fram till att dina husdjur faktiskt är bra för både din mentala och fysiska hälsa. Här är de största orsakerna till varför vi mår så bra av att vara en crazy cat lady.

Det spelar ingen roll om du är en katt-, hund- eller kaninmänniska, enligt experterna har dina husdjur en stor positiv inverkan både på din mentala och fysiska hälsa. Psykologen Danielle Forshee berättar för Elite Daily att dina husdjur kan minska stress, hjälpa till att bekämpa depressioner, sänka blodtrycket och minska risken för hjärtsjukdomar.

Du ger och får kärlek

Forshee berättar att precis som i en vanlig relation vill du skapa en relation mellan dig och ditt husdjur. Det får ni genom att ge och få kärlek av varandra. Du ger kärlek när du klappar, pussar och kliar bakom örat och de svarar med att lyssna outtröttligt på dig och finnas där när du behöver tröst. Kärleken som du får av ditt husdjur kan få dig att känna samma sak som när du får kärlek av en människa. Alla mår bra av att ge och få bekräftelse och kärlek, det gäller även för djuren.

Du kan prata med ditt husdjur

Känner du dig som en riktig crazy cat lady när du pratar med ditt husdjur? De ska du inte göra. Vi behöver alla någon att prata med och ditt husdjur är en perfekt lyssnare. De bryr sig inte om du berättar om din crush eller att din kompis sårade dig, de lyssnar lika intensivt. Behöver du någon att berätta en hemlis för? Ditt husdjur är perfekt för det eftersom de inte kan berätta dina hemlisar för någon annan. Även om djur inte förstår exakt vad du säger så kan de läsa av känslor, energier och volymen på din röst. Det gör att ni kan kommunicera lika tydligt med varandra fastän ni inte pratar samma språk. De förstår om de gjort något bra och du är glad eller om du är ledsen och behöver tröst. Ju mer du pratar med ditt djur ju bättre blir det på att förstå vad du vill. Så snacka på även om du inte får något svar.

Du känner dig inte ensam

Du har sett de där memen om djurägare som inte får vara ensamma på toaletten va? Husdjuren vill vara där du är och följer ofta efter dig så du har alltid sällskap och känner dig mindre ensam. Den ligger tryggt vid dina fötter när du ska sova och är du ledsen får de dig att skratta. Känslan av att ha någon som alltid finns där för dig leder till att du mår mycket bättre.

Ditt husdjur ger dig helt enkelt allt du behöver – uppmärksamhet, bekräftelse och massa kärlek!

Foto: Unsplash/Yerlin Matu, Jonas Vincent, Avi Richards, Adam Griffith

 

Läs mer: Därför är kramar bra för din hälsa
Läs mer: Så blir du snabbt på bättre humör