Fördelarna med att dejta någon du redan känner

Visst är det spännande att lära känna nya människor men underskatta inte att dejta någon du redan känner. Vi har listat åtta fördelar.

Hen kan trösta dig

Eftersom hen redan känner dig vet hen också vad det är som gör dig ledsen och hur hen kan tröstar dig. Du slipper förklara allt från början och gå igenom allt som har hänt.

Inga pinsamma tystnader

Det blir inga pinsamma tystnader som det lätt blir med någon du inte riktigt känner. Ni fortsätter skratta på samma sätt som ni gjorde när ni bara var kompisar.

Du kan vara dig själv

Du slappnar av mer och kan vara dig själv med hen. Din crush vet redan vem du är så du behöver inte enbart visa dina bästa sidor och låtsas vara någon som du inte är för att imponera.

Inga överraskande ex

Du vet vem hen har dejtat tidigare och hen vet vem du har dejtat, så inga ex kan överraskande dyka upp och ställa till med problem.

Ni är bekväma med varandra

Om ni har sex känner ni er bekvämare med varandra än ni skulle göra om ni hade sex med personer ni inte känner så väl. Om några pinsamheter händer kan ni bara skratta bort det.

Dina vänner gillar redan hen

När du dejta någon du redan känner behöver du inte vara orolig för att dina vänner inte ska tycka om din nya partner, de känner ju redan hen. Hur smidigt är inte det?

Du behöver inte förklara

Hen vet hur din familjesituation se ut och känner till dina eventuella problem, och kan lyssna och förstår utan att du måste förklara så mycket.

Blir din bästa vän

Din partner blir automatiskt din bästa vän. Eftersom ni redan är vänner kommer er vänskap bara att fördjupas.

Foto: Unsplash/Seth Doyle

 

Läs mer: Det händer i kroppen när du är kär
Läs mer: Härliga sommardejter för dig och din crush