Det betyder dina finnar

Det betyder dina finnar

Får du finnar på samma ställe om och om igen? Det kan vara din kost, allergier eller hormoner som är problemet. Här har vi listat de olika områden i ansiktet och vad som kan vara orsaken till att du får finnar just där.

Det betyder dina finnar

1. Pannan

Finnar i pannan är ofta ihopkopplad med matsmältningen och urinblåsan. Är din mage trög också? Testa att äta mer grönt, mindre fett och drick mer vatten.

2. Mellan ögonbrynen

Om du är allergisk eller känslig mot någon mat kan du lätt få finnar mellan ögonbrynen. Undvik att äta sent på kvällen och dra ner på fet mat så att din lever inte behöver jobba lika hårt under natten. Testa också att dra ner på mjölkprodukter, kanske du är laktosintolerant?

3. Näsan

Om du har mycket finnar på näsan kan det bero på ditt blodtryck. Försök att röra på dig mer och minska på saltet.

4. Kinderna

Kinderna hör ihop med andningsorganen. Personer med allergier eller som är laktosintoleranta har ofta finnar här. Börja med att minska på mjölkprodukterna eller byta till laktosfria produkter. Om det inte hjälper kan det vara bra att testa dig om du har någon annan allergi.

5. Öronen

Finnar i öronen kan vara så jobbiga och göra ont. Börja med att byta ut handdukar och örngott ofta. Sprita även av mobilen eftersom den har massor av bakterier på sig. Om du ändå har problem med finnar i öronen kan du testa att byta ut drycker som torkar ut, som till exempel läsk, kaffe och energidrycker, till att dricka mer vatten.

6. Käken

Får du mer finnar på käken när du har ägglossning eller mens? Om man får finnar här hör det ofta ihop med hormonerna. Om du har finnar här hela tiden kan det vara en obalans i hormonerna.

7. Hakan

Finnar på hakan kan betyda att du har problem med matsmältningen. En detox eller mer fibrer i maten kan hjälpa.

Foto: Unsplash/Joshua Rawson

 

Läs mer: Bli av med dina finnar!
Läs mer: Så använder du rätt färg på concealern