Få mer cash i sommar

Har du inget sommarjobb? Ingen panik! Här är sju tips på hur du ändå kan tjäna pengar så att du får lite mer cash i sommar.

Hjälp andra

Hjälp bortresta grannar och bekanta. Det är många som reser bort över sommaren och behöver hjälp med att klippa gräsmattan och vattna blommorna. Och det bästa med det här jobbet? Du får vara utomhus samtidigt som du får mer cash!

Passa barn

Det här är ett perfekt sätt att få in mer cash. Du får betalt för att leka, hur bra liksom?

Gå ut med andras hundar

Många hundägare jobbar på sommaren och då måste deras älsklingar vara ensamma hemma hela dagarna. Men du har ju massa ledig tid så varför inte gå ut med deras hundar så att de också får vara ute och njuta av det fina vädret? Det här jobbet förutsätter såklart att du tycker om hundar.

Rensa och sälj

Samla ihop kläder, böcker och spel du inte använder längre och sälj dem. Du kan anordna en egen gårdsloppis tillsammans med dina vänner eller sälj dem online, det finns massor av sidor på nätet och grupper på facebook.

Panta burkar

Det finns tomburkar och flaskor som skräpar ner överallt. Håll koll på stranden, parken, vägrenen och diken eller gå runt till dina grannar och fråga om de har tomburkar eller flaskor de vill bli av med. Du tjänar pengar samtidigt som du gör en insats för miljön.

Bli statist

Är du nyfiken på hur en filminspelning går till? Signa upp dig på till exempel statist.se och spendera din sommar på filminspelningar. När de spelar in filmer och tv-program behöver de statister som rör sig i bakgrunden eller sitter i publiken. Några, men inte alla, betalar statisterna så kolla upp det innan du anmäler dig till en inspelning.

Baka och sälj

Tycker du om att baka? Perfekt! Baka en massa godsaker och gå runt till dina grannar och sälj dem.

Foto: Unsplash/Sam Truong Dan

 

Läs mer: Saker att göra om du har tråkigt i sommar
Läs mer: Böckerna du kommer att vilja sträckläsa i sommar