Fixa bästa tjejkvällen

Det är sommar och helg, kan det bli ett bättre tillfälle för att samla ihop dina kompisar för en riktigt härlig tjejkväll? Även om det kallas för tjejkväll är självklart alla välkomna, oavsett kön, det viktigaste är att ni är kompisar som trivs tillsammans.

Börja tidigt

Om ni vill börja med er tjejkväll redan på dagen kan ni göra maten tillsammans. Här är det ”keep it simple” som gäller. Ni kan till exempel göra egna pizzor så får alla exakt den fyllningen de vill ha. För att göra det så enkelt som möjligt kan ni skapa en grupp på messenger eller liknande där alla får skriva vad de vill ha så att ni kan handla i förväg. Och sen till kvällen kan ni antingen baka något eller bara frossa i chips, popcorn och godis.

Mysiga kläder

Det absolut bästa när ni ska ha en härlig tjejkväll är bekväma kläder. Tänk mjukisbyxor och t-shirt eller varför inte pyjamas? Säg åt alla som kommer vad det är för kläder som gäller så att ingen dyker upp i tighta jeans och känner sig obekväm och utanför.

Bästa spellistan

Ingen tjejkväll utan musik. Gör en riktigt girlpower spellista eller fråga av alla som ska vara med vad de har för favoritlåtar. Satsa mer på dansvänliga låtar än snyftiga kärlekslåtar. Vrid upp volymen och dansa runt i rummet. Det blir extra roligt om ni fuldansar och bara studsar runt och gör exakt det ni känner för just då än om ni tänker på hur det ser ut.

Roliga lekar

Det absolut bästa med tjejkvällar är lekarna. Det lockar garanterat fram många skratt och ni kommer att lära känna varandra ännu bättre. Här är det viktigt att komma ihåg girl coden att allt ni gör under denna kväll är hemligt och stannar mellan er som är där. Förslag på lekar är Sanning eller konsekvens, Vem var det? och Charader.

Filmmaraton

Välj ut några filmer som du tror att alla kommer att gilla. Undvik snyftfilmer som drar ner stämningen och satsa mer på feelgood filmer och komedier. Några filmer som passar helt perfekt för en tjejkväll är Clueless, Easy A, Mean girls, SPF-18, Insidan ut och Lol.

Vill inte att det ska ta slut

Om ni inte vill att det roliga ska ta slut kan ni ha en sleepover. Det blir lättast om du ber alla dina vänner ta med egna kuddar och täcken, sen fyller ni hela golvet med madrasser så att hela golvet blir till en enda stor säng. Nu kan ni vara vakna så länge ni bara orkar och snacka hemlisar.

Foto: Unsplash/Neonbrand

 

Läs mer: 22 saker du och din bff kan göra i sommar som är helt gratis
Läs mer: Så får du bästa sommaren ever!
Läs mer: Maxa sommarlovet