Fixa fina fötter

Efter att ha varit instängda i strumpor och skor hela vintern är det äntligen dags för fötterna att få lufta sig i flip flops och sandaler. Med dessa fem knep kommer du snabbt att ha fina fötter som är redo för sommarens äventyr.

Mjuka upp med fotbad

Börja med ett fotbad för att slappna av och mjuka upp fötterna. Fyll en balja med varmt vatten. Häll i fotsalt för att mjuka upp om du har hård hud. Passa på att vicka på tårna när de är i fotbadet för att riktigt väcka liv i dem. Ha fötterna i badet 10-15 minuter och torka sen av med en mjuk handduk.

Skrubba

Efter fotbadet är huden mjuk och då passar det perfekt att skrubba bort all hård hud och döda hudceller. Använd en pimpsten eller fotfil och fila fötterna mjuka. Akta så att du inte filar för hårt och för mycket. Gör hellre för lite och fler gånger än för mycket på en gång. Du kan få ont i fötterna om du filar bort för mycket. Om du vill kan du använda footpeeling strumpor istället för att fila. Det är två fotmasker som ser ut som strumpor som du trär på fötterna och låter vara på i 90 minuter. Sen tar du bort dem och sköljer av fötterna. Om några dagar kommer den hårda huden att börja lossna. Det är inget du ska göra om du ska visa dina fötter de närmaste dagarna eftersom huden flagnar bort under några dagars tid och du kommer inte att ha speciellt fina fötter.

Fixa till naglarna

Börja med att klippa dina tånaglar. När det gäller tånaglar mår de bäst av att hållas korta så att de inte fastnar i strumpor eller börjar växa inåt. Lämna bara en liten tunn vit kant när du klipper. Men klipp inte kortare än så, då kan de börja göra ont. Nu till den roliga och kreativa delen. Peta försiktigt ner dina nagelband och måla naglarna i vilket färg och mönster du vill. Låt fantasin flöda. Du kommer att märka hur glad man blir av att titta ner på sina färgglada tånaglar.

Fuktbomba

När nagellacket torkat ordentligt kan du smörja in dina fötter med en återfuktande fotkräm eller fotmask. För bästa effekt gör du det precis innan du ska gå och lägga dig och drar på ett par rena bomullsstrumpor och låter masken verka under natten. På morgon sköljer du bara av dina fötter och du är redo för en dag på stranden.

Underhåll

Nu när du har så fina fötter behöver du bara smörja in dem med en återfuktande fotkräm efter varje dusch och klippa och måla om naglarna när det behövs.

Foto: Unsplash/Juja Han

 

Läs mer: Sola säkert i sommar
Läs mer: Skydda ditt hår i sommar