Flörttips för blyga

Det är inte alltid så lätt att ta kontakt med ens crush, speciellt inte om du är lite blyg. Därför har vi samlat ihop våra bästa flörttips för blyga här.

Häng i gäng

Det är så mycket lättare att våga ta kontakt med någon om ni hänger i ett kompisgäng än att ta kontakt direkt. Bjud in dina kompisar och din crush och hens kompisar till att hänga (om du tycker det är läskigt kan du be dina kompisar bjuda in dem). Nu när det är sommar passar det perfekt att bjuda in dem att spela något, som till exempel kubb, och sen se till så att du och din crush självklart hamnar i samma lag.

Flörta via sociala medier

Sociala medier är inte bara roligt, det är ett perfekt ställe att flörta lite diskret på också. Börja med att följa din crush om du inte redan gör det. Sen kan du mjukstarta med att gilla hens bilder och när du samlat på dig mer mod kan du börja skicka DM:s eller Snapchats åt din crush.

Gemensamma intressen

Absolut bästa sättet att bryta isen på är att börja prata om ett gemensamt intresse. Ta reda på vad din crush gillar att göra genom att fråga av hens kompisar eller spana in hens sociala medier.

Ha en wingwoman

Om du inte vågar gå fram kan du skicka din kompis istället. Skriv en lapp med ditt telefonnummer eller användarnamn på sociala medier och be din kompis gå fram och ge lappen till din crush samtidigt som hon säger att du tycker att hen är söt och vill att hen kontaktar dig.

Just do it!

Fejka fram ditt självförtroende. Ta mod till dig och gå och sätt dig bredvid din crush, säg hej och le. Oftast är det allt som behövs för att börja prata med någon. Om hen inte är blyg kommer hen att börja prata med dig. Om du vill vara på den säkra sidan kan du tänka ut några saker du kan fråga i förväg för att få igång samtalet.

Foto: Unsplash/Thought Catalog

 

Läs mer: Fördelarna med att dejta någon du redan känner
Läs mer: Lär dig att kyssas