Förläng sommarkänslan

Förläng sommarkänslan

När skolan börjar igen är det lätt att känna att sommaren är slut. Men så behöver det inte vara. Med de här enkla knepen kan du förlänga sommarkänslan ända till september.

Njut av rasterna

När du är i skolan måste du vara inomhus på lektionerna. Men på rasterna kan ni gå ut och sätt er i solen och njut av det fina vädret. Då känner ni att sommaren inte riktigt är slut ännu.

Maxa fritiden

Så fort skolan slutar för dagen kan du tänka att du har sommarlov igen. Gör allt det du brukade göra på sommarlovet, bara några timmar senare. Bada, cykla och häng med dina kompisar på samma sätt som ni har gjort hela sommaren.

Skolan är slut för idag = sommarlov igen!!!

Ät glass

Inget ger väl så mycket sommarkänsla som att äta glass. Passa på att äta massor av sommarmat, så som glass och jordgubbar.

Gör läxorna utomhus

Om det är fint väder kan du ta med dig dina läxor och göra dem utomhus. När du känner hur solen värmer förstår du att det fortfarande är sommar.

Lyssna på musik

Använd musik för att komma i rätt stämning. Lyssna på samma låtar du har lyssnat på under sommarlovet så kommer det att kännas som att du fortfarande har sommarlov.

Foto: Unsplash/Ethan Robertson, Mohammed Hijas, Vicko Mozara, Hanny Naibaho

 

Läs mer: Maxa sommarlovet
Läs mer: 22 saker du och din bff kan göra i sommar som är helt gratis