Fuck it – och må bättre

Fuck it – och må bättre

Har du någonsin funderat över hur mycket tid och energi du slösar bort på onödiga saker? Ett bra sätt att må bättre är att sluta bry dig om onödiga saker och lägga din tid och energi på saker som du faktiskt mår bra av istället.

Hur du slutar lägga tid du inte har, på folk du inte gillar och på saker du inte vill göra. Så beskrivs Sarah Knights roliga handbok ”The magic of not giving a f*ck ”. Det handlar helt enkelt om att sluta bry sig om saker du inte mår bra av. Det kan vara att avfölja den där irriterande personen som du egentligen inte gillar på sociala medier. Sluta snacka skit om tjejen i parallellklassen, som du inte ens känner, bara för att dina kompisar gör det. Och bäst av allt, sluta bry dig om vad andra tycker. Du betyder inte att du ska sluta bry dig om andras känslor, men du kan sluta bry dig om deras åsikter om dig.

Hennes metod är väldigt enkel och innehåller två steg:
1. Bestäm dig för vad du inte bryr dig om.
2. Sluta bry dig om dessa saker.

När du slutar bry dig om onödiga saker får du mer tid och energi till saker du tycker om istället. Ja, det kanske låter själviskt. Och det är det också. Men att ta hand om dig själv och få dig själv att må bättre är en bra typ av själviskt.

Foto: Unsplash/Jeremy Bishop

 

Läs mer: 5 tips för bättre självkänsla
Läs mer: Öka självförtroendet med en powerpose
Läs mer: Så blir du snabbt på bättre humör