Lär dig att kyssas

Har du hittat någon du är nyfiken på att kyssa men vet inte riktigt hur du ska göra? Var inte orolig, här får du några tips på vad du ska tänka på när du lär dig att kyssas.

Pussar, kyssar eller hångel

Pussar
En puss är när du håller munnen stängd och trycker dina läppar mot någon annans mun eller kropp.

Kyssar
En kyss är när du har öppen mun och rör någon annans läppar och tunga med dina läppar och tunga.

Hångel
När man pussar, kysser och kramar någon samtidigt brukar det kallas för hångel.

1. Förbered läpparna

Börja med att förbereda läpparna för att möta någon annans läppar. Gnugga försiktigt med en våt handduk på dina läppar för att få bort eventuella torra hudceller och använd sen ett läppbalsam för att mjuka upp läpparna. Skippa kladdiga läppglans och läppstift så slipper ni se ut som Jokern i Batman efter att ni kysst varandra.

2. Börja sakta

Börja med att pussa varandra mjukt. En del gillar att blunda medan andra vill hålla ögonen öppna. Testa dig fram för att ta reda på vad du gillar bäst. Håll huvudet lite på sned så att näsorna inte krockar.

3. Undvik elvispen

När du känner dig redo kan du sära lite på läpparna och försiktigt sticka in din tunga i din partners mun. Du behöver inte sticka in så mycket av tungan. De flesta tycker faktiskt att det är bättre när man bara använder lite av tungan. Vissa personer brukar stoppa in hela tungan i den andres mun och röra runt som en elvisp, snälla gör inte det! Det är inte speciellt skönt när någon annans hårda tunga vispar runt i munnen.

4. Var mjuk och avslappnad

Nu kan du börja röra tungan lite. Tänk att du försiktigt slickar lite på din partners läppar och tunga. Försök att vara försiktig i rörelserna och akta så att tänderna inte slår i varandra. Låt tungan vara mjuk och avslappnad men inte så mycket att den ligger som en död fisk i den andras mun. Läs av varandras kroppsspråk för att se vad den andra gillar.

5. Andas genom näsan

När du kysser någon är det bra att andas genom näsan så slipper du kvävas eller flåsa din partner i munnen.

6. Var ska händerna vara?

Det kan bli lite stelt om ni bara står rakt upp och ner med händerna vid sidorna utan att röra varandra. Det brukar kännas naturligt att ha händerna på den andras kinder, nacke, rygg eller kropp. Testa dig fram till vad som känns bäst för dig.

7. Pausa

Ta pauser i kyssandet och pussa varandra och titta varandra i ögonen innan ni börjar kyssas igen.

8. Skratta bort pinsamheter

Råkade du precis bita hen lite i tungan? Slog era tänder ihop? Ta det lugnt och skratta bort det. Ni kysser varandra för att det är kul och ni gillar varandra. Strunta i om det blir lite fel ibland och tänk på hur mysigt det är att få stå och kyssa någon du tycker om.

Foto: Unsplash/Jd Mason

 

Läs mer: Det händer i kroppen när du är kär
Läs mer: Flörttips för blyga