Midsommarmagi

Visst känns det som att det är något magiskt med midsommar? Förr i tiden trodde man att naturen fylldes av övernaturliga krafter och att midsommarnatten kunde sia om framtida kärlekar. Varför inte testa de gamla traditionerna att plocka blommor för att drömma om din stora kärlek, eller rulla runt naken gräset i för att bli hälsan själv?

Dröm om din stora kärlek

Förr trodde man att växter hade extra kraft under midsommaren och att de kunde hjälpa folk att hitta sin stora kärlek. För att göra denna klassiker ska du plocka sju sorters blommor och lägga dem under huvudkudden när du ska sova på midsommarnatten. Då kommer du att drömma om din blivande stora kärlek. Det ska helst göras under tystnad, annars bryts magin. Och det är viktigt att det är sju olika sorters blommor.

Ta ett hälsobad

Att ha en midsommarkrans på huvudet är inte bara fint, förr ansågs det vara stärkande att bära blommor i håret vid midsommar när växterna hade extra krafter. Ibland sparades även midsommarkransen och användes vid julbadet. Man trodde då att de torkade blommornas kraft skulle hålla en frisk och stark resten av vintern.

Bli frisk av daggen

Midsommardagg ansågs vara helt magisk. Man troode att man skulle hålla sig frisk och stark om man gick barfota eller rullade runt naken i daggen som bildades på midsommarnatten. Även om det kanske inte funkar så får man sig ett gott skratt i alla fall.

Foto: Unsplash/Amy Treasure, Bruno Nascimento, Niklas Veenhuis, Sarah Gray

 

Läs mer: Det händer i kroppen när du är kär
Läs mer:
Härliga sommardejter för dig och din crush