Så blir du snabbt på bättre humör

Har du en dålig dag? Här är några tips på saker som kommer att få dig att må bättre på bara några minuter så att du blir snabbt på bättre humör.

Lyssna på musik

Finns det något som kan ändra ens humör så snabbt som musik? Välj glada, gärna girl-power-låtar, som du får energi av. Sjung gärna med, eller varför inte fantisera att du är en stor stjärna som står på scenen och kör ett helt framträdande?

Dansa

När du ändå har på musik kan du passa på att dansa runt i rummet. Här är hemligheten att inte alls tänka på hur det ser ut. Att fuldansa och göra löjliga och roliga rörelser kan ha ännu snabbare effekt eftersom det ger dig en känsla av befrielse.

Smile!

Lägg på ett smile även om du inte känner för att le. Om du går runt och ler kommer du att lura din hjärna att du mår bättre än du gör eftersom du då frigör endorfiner, även kallat lyckohormoner.

Ta en promenad

På tal om endorfiner är ett bra tips att gå ut på en promenad. Kroppen frigör endorfiner även när du rör på dig så du fyller kroppen med både energi och frisk luft. Det ger dig också en chans att få fundera helt ostört.

Titta på roliga klipp

Att titta på roliga klipp på YouTube kommer garanterat att göra en dålig dag betydligt bättre. Här är det enda problemet att det är så svårt att sluta, du bara måste titta på ett till… och ett till… och ett till…

Titta på gulliga djur

Det är ju så gott som omöjligt att inte le när en söt fluffig katt dyker upp på skärmen. Det finns massor av Instagramkonton som lägger upp söta och roliga djurbilder. Teenlifes personliga favorit är kontot hilarious.ted.

Ta hand om dig själv

Det är svårt att vara på bra humör om man känner sig ofräsch. Ta en extra lång och varm dusch och smörj in dig med din mest väldoftande bodylotion. Eller piffa till dig med ditt favoritläppstift eller -nagellack och ge dig själv en egoboost.

Gråt ut

Ibland behöver känslorna få komma ut. Det är inget fel på att gråta, tvärtom är det riktigt hälsosamt att gråta nu som då. Efter att du gråtit ett tag kommer det att kännas mycket bättre. Gå sen och tvätta ansiktet med kallt vatten och berätta för din spegelbild hur bra du faktiskt är.

Foto: Unsplash/Lidya Nada

 

Läs mer: 5 tips för bättre självkänsla
Läs mer: Bli mer självsäker på stranden