Så döljer du ditt sugmärke

Så döljer du ditt sugmärke

Känns det pinsamt att gå runt med ett sugmärke på halsen? Om du inte har lust att ha på en tröja med hög krage eller halsduk i några dagar, kan du testa de här knepen för att dölja ditt sugmärke.

Ett sugmärke är i princip samma sak som ett blåmärke. Ett sugmärke uppstår när någon suger hårt på till exempel din hals, och små blodkärl under huden går sönder. Precis som blåmärken tar det några dagar före det försvinner.

Sminka över det

Det är inte helt lätt att försöka dölja ett sugmärke med smink. Men med de här knepen maxar du dina chanser att lyckas.
Börja med att ha på foundation. Ha sen på ett tunt lager av puder innan du lägger på concealer. Eftersom både din foundation och concealer är krämiga glider concealern lätt av. Men om du har på lite puder mellan dem blir pudren nästan som ett lim som håller concealern på plats. Det håller längre och täcker dessutom bättre. Eftersom sugmärken är röda, funkar det bäst att täcka dem med en grön concealer.

Hemmakurerna som sägs skynda på läkningen

Kyl ner det
Om du tar något kallt, som till exempel en isbit, och trycker mot sugmärket drar blodkärlen ihop sig. Det kan göra sugmärket mindre rött och minskar svullnad. Var försiktig så att det inte blir för kallt så att du skadar huden. Ha isbiten i en handduk om du tycker det är för kallt.

Testa tandkräm
Det är många som brukar ha på tandkräm på sugmärket och säger att det funkar. Det finns inga bevis på att det verkligen funkar, men det kan vara värt ett försök!

Smörj på aloe vera
Aloe vera är en naturlig hudkräm som oftast används om du bränt dig i solen. Det läker huden och sägs skynda på att även läka sugmärken.

Foto: Unsplash/Anne-Marie Pronk

 

Läs mer: Så använder du rätt färg på concealern
Läs mer: Bli av med dina finnar!