Så får du mer tid till att göra roliga saker

Så får du mer tid till att göra roliga saker

Tycker du att dagarna bara rusar förbi och du aldrig hinner göra det du allra helst vill göra? I dagens samhälle är det inte alls ovanligt att vi blir distraherade och glömmer bort att prioritera att ha roligt. Här är 3 enkla frågor som hjälper dig att få mer tid till att göra roliga saker.

Vad vill du göra?

Det första du behöver göra är att ta reda på vad det är du gillar att göra. Vad tycker du om att göra och när är du som lyckligast? Försök att skriva en så detaljerad lista som möjligt. När du skriver ner vad det är du gillar att göra hjälper det dig att hålla fokus på vad som verkligen är viktigt för dig.

Vad spenderar du din tid på nu?

Skriv ner hur mycket tid du lägger på olika saker varje dag, till exempel två timmar på sociala medier. Försök att vara noggrann och skriv ner varje minut du gör det, även om det bara är att kolla sociala medier samtidigt som du gör dina läxor. Du kommer troligtvis bli förvånad över hur mycket tid du lägger ner på saker som inte alls är viktiga för dig, som till exempel att kolla alla dina sociala medier och slötitta på Youtube. Vad kan du ta bort och ersätta med saker du faktiskt vill göra istället? Om du gillar att fotografera kanske du kan hoppa över den där serien som du ändå inte gillar så mycket och gå ut och ta några snygga foton istället? Tänk på att planera in vila också. Du kan inte ösa på för fullt hela dagarna.

När ska du göra det roliga?

Nu när du vet vad du gör av med din tid är det dags att ta kommando över den. Skriva ett detaljerat schema med tider för när du ska göra både det du måste och det du vill göra. Du kan inte strunta i att göra läxorna för att istället göra det du vill. Men om du skriver in att göra läxor i schemat och sen verkligen fokuserar på att bara gör det under den tiden får du det snabbare gjort. Följ schemat i några dagar och gå tillbaka och ändra i schemat tills det funkar för dig.

Foto: Unsplash/Benjamin Combs

 

Läs mer: Knepen som gör det roligare att plugga
Läs mer: 6 tips på hur du kan förverkliga dina drömmar