Sexscener som händer i filmer, men inte i verkligheten

Sexscener som händer i filmer, men inte i verkligheten

Sex i filmer är oftast helt perfekt. Ingen gör något pinsamt och allt händer väldigt snabbt. Men så funkar det inte riktigt i verkligheten. Vi har listat åtta sexscener som händer i filmer, men inte i verkligheten.

1. Kommer snabbt tillsammans

Det här är den största myten av dem alla. I filmer får de ofta orgasm väldigt snabbt och dessutom samtidigt. I verkligheten behövs oftast mer tid för att det ska hända, och det händer inte speciellt ofta att båda två kommer samtidigt. Det är inte meningen att man ska försöka hetsa fram en orgasm så snabbt som möjligt. Slappna av och njut så länge det varar.

2. Vaknar med kläderna på

De somnar nakna tätt omslingrade efter sexet. Men sen vaknar de och båda har plötsligt kläder på sig. Hur, varför?? Om man somnar naken, vaknar man också naken. Och ingen brukar väl gå upp mitt i natten och klä på sig (om inte rummet är kallt)?

3. Inget förspel behövs

Paret spänner blicken i varandra, sliter kläderna av varandra och börjar jucka. Hur många gånger ha vi inte sett det? I verkligheten behöver vi (speciellt tjejer) lite längre förspel än.. öh… fem sekunder!

4. Sliter sönder kläderna

Det här är en riktigt klassiker. Paret som har velat ha varandra länge ska äntligen ha sex och är så ivriga att de sliter sönder varandras kläder för att få av dem så snabbt som möjligt. I verkligheten händer det extremt sällan. Och tur är väl det. Hur glad hade du blivit om din partner slet sönder dina kläder hela tiden?

5. Ingen fumlar och är klumpig

I filmvärlden är sexet helt perfekt. Ingen har svårt att få av kläderna, råkar dra upp knät på väldigt känsliga ställen och muspruttar existerar inte. I verkligheten funkar det inte riktigt så. Ni kommer att göra pinsamma, klumpiga saker hela tiden. Det är bara att acceptera och skratta bort när det händer.

6. Ligger kvar i sin svett

När man har sex blir man ofta svettig. Men i filmer så ligger de kvar där i sängen, i sin svett. Mysigt! Man måste inte duscha efter sex, men det är viktigt att tjejer i alla fall går på toa och kissar för att undvika att få urinvägsinflammation.

7. Ingen använder kondom

Har du märkt att de väldigt sällan pratar om hur de ska skydda sig när de ska ha sex? Ingen använder kondom eller frågar om tjejen äter p-piller. Det är verkligen inte så smart! Se alltid till att skydda dig och använd kondom om det är någon ny du har sex med, eftersom kondomer är det enda preventivmedlet som skyddar mot könssjukdomar.

8. Ingen pratar om samtycke

I filmer är det ganska vanligt att en kille ser en tjej han vill ha sex med, trycker upp henne mot väggen och har sex med henne. Utan att fråga om hon vill ha sex med honom. Tyvärr händer det också i verkligheten att killar (och tjejer) kör på utan att fråga. Men kom ihåg att du ALLTID har rätt och ska säga nej om det är något du inte vill göra. Även om de inte frågar.

Foto: Netflix

 

Läs mer: Sant eller falskt om sex
Läs mer: Är du redo för sex?