Slipp torr hud i vinter

Slipp torr hud i vinter

Med minusgrader och den torra vinterluften kommer torr hud som ett brev på posten. Med de här knepen slipper du stramande och kliande hud som du annars så lätt får under vintern.

Artikeln innehåller reklamlänkar.
Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att få handla på nätet.

Tvätta rätt

Visst är det skönt att duscha varmt när det är kallt ute. Men det gör att du blir ännu mer uttorkad eftersom varmt vatten löser upp fett som håller din hud återfuktad. Så sänk värmen lite så mår din hud bättre. Det kan också vara värt att byta rengöringsprodukter till ansiktet. Om du har torr hud ska du inte tvätta dig med rengöringsprodukter som löddrar. Använd istället milda och oljebaserade produkter.

Skrubba lagom

För att komma åt att återfukta din hud ordentligt är det bra att först skrubba bort gamla hudceller. Använd en mild peeling till ansiktet och en skrubbvante eller body scrub till kroppen. Men gör det max en till två gånger i veckan, annars irriterar du huden. Skäm bort huden med en återfuktande ansiktsmask och body butter efteråt.

Byt till fetare krämer

Den lätta ansiktskrämen du har använt under sommarhalvåret kommer troligtvis inte att hjälpa dig speciellt mycket under vintern. Byt ut den till en fetare kräm istället. Samma sak med din bodylotion. Om du känner att den inte hjälper tillräckligt mycket kan du byta ut den till en fet body butter. Smörj in dig efter duschen och på kvällen så att krämen får sjunka in ordentligt under natten.

Låt krämen sjunka in

Om du smörjer in ansiktet med en vattenbaserad kräm precis innan du går ut kan det kännas som att krämen fryser och du blir ännu torrare. Försök att vänta ett tag och låt krämen sjunka in ordentligt innan du går ut. Eller så kan du byta till en oljebaserad produkt. Använd också alltid vantar när det är kallt för att skydda dina händer.

Skäm bort huden

Ett riktigt bra sätt att boosta huden på är att använda ansiktsmasker. Helst ska de vara långtidsverkande och användas över natten. Sheetsmasks är roliga men på vintern ger de dig inte så mycket. Satsa istället på en fetare krämmask som blir som en inpackning för huden. Du kan använda en ansiktsmask flera gånger i veckan om du känner att det behövs.

Glöm inte läpparna

Våra stackars läppar blir extra torra nu på vintern. Ha alltid med dig ett läppbalsam och smörj med jämna mellanrum. Försök att låta bli att slicka dig om läpparna, det förvärrar bara problemet. Om du har riktigt torra läppar kan du blöta ner en del av en handduk och gnugga försiktigt för att få bort den torra huden.

Produkterna som räddar din hud i vinterkylan

Produkter mot torr hud

1. Ekologisk kroppsskrubb med doft av apelsinblomma och grapefrukt, Estelle & Thild. Köp här.
2. Nattkräm som återfuktar och ger din hud lyster och jämna ut hudtonen så att den skimrar, TonyMoly.
3. En naturlig handcreme med honung och druvkärnsolja som återfuktar torra händer, Burt’s Bees. Köp här.
4. En body butter som skämmer bort din kropp med massor av näring och fukt, The Body shop. Köp här.
5. Ett djupverkande och långtidsåterfuktande läppbalsam med smak av kokosnötsmjölk, Eos. Köp här.

Foto: Unsplash/Freestocks org

 

Läs mer: Så gör du för att få mindre fett hår
Läs mer: Vilken sminkborste ska jag använda?