Sluta noja över din tandställning

Sluta noja över din tandställning

Visst kan det vara jobbigt att ha tandställning. Men det kan också vara rätt coolt. Vi har listat några knep på hur du en gång för alla kan sluta noja över din tandställning. Och istället börja tycka att du har fått en cool accessoar.

Fokusera på slutresultatet

Om du verkligen inte gillar din tandställning kan du försöka att fokusera på hur fina tänder du kommer att ha när det är över. Det finns folk som betalar hur mycket som helst för att få ”the miljon dollar smile” som du nu kommer att få. Dessutom kommer du att få vitare tänder på köpet. När tandläkaren tar bort tandställningen kommer hen att slipar och putsar dina tänder för att få bort resterna av limmet. Vilket resulterar i att du får en gratis tandblekning.

Bestäm dig för att det är coolt

Vi på TeenLife tycker att det ser coolt och charmigt ut med tandställning. Försök att bara bestämma dig för att du också tycker det. Det ger ditt utseende något speciellt och ett extra lyft. Och hur cool är inte du som vill investera i att inte få problem med dina tänder i framtiden?

Peppas av kändisar

Om du fortfarande inte är övertygad om att tandställningar är coolt, googla på kändisar med tandställning. De står framför miljontals av människor och rockar sina tandställningar, så varför kan inte du göra det? Googla till exempel på Zara Larsson och Niall Horan. Så får du se hur coola och snygga de är med tandställning.

Se det som en accessoar

Istället för att se tandställningen som ett tråkigt måste, se det som en cool accessoar. Du har ju ett smycke på dig utan ansträngning. Du kan be din tandläkare om gummisnoddar i olika färger som du sätter på tandställningen. Sen kan du färgmatcha din outfit eller var kreativ med färgerna och göra coola mönster. Googla för att få inspiration.

Hångla på

Den vanligaste frågan tonåringar har om tandställningar är: Kan jag hångla (och ha oralsex) när jag har tandställning? Svaret är: JA! Det finns ingen som helst orsak till att du inte kan hångla (och ha oralsex) när du har tandställning.

Foto: Unsplash/Michael Dam

 

Läs mer: Lär dig att meditera
Läs mer: Knepen som håller dig frisk i höst