Sommarens hetaste sminktrend

Naturlig sminkning

Sommarens hetaste sminktrend är den naturliga looken. Tänk ”less is more” och låt din naturliga skönhet komma fram. Här kan du lära dig hur du skapar looken.

Artikeln innehåller reklamlänkar.
Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att få handla på nätet.

I flera år har det varit trendigt med välmarkerade ögonbryn och tjocka lager av foundation och contouring. Men nu är den naturliga looken hetare än någonsin. Självaste Kylie Jenner har hakat på trenden och lägger upp mer och mer bilder av sig själv med lite eller inget smink alls. Här kan du läsa hur du gör om du också är sugen på att haka på trenden och ge din hy en välförtjänt paus.

Softare ögonbryn

Börja med att fylla i ögonbrynen. Tänk på att solen kan ha blekt dina ögonbryn över sommaren så du kanske behöver en ljusare färg än den du använde före sommaren. Den här looken funkar bättre med naturligare och mjukare ögonbryn än de mörka och välmarkerade som har varit trenden den senaste tiden.

Dölj så lite som möjligt

Använd endast concealer för att dölja eventuella finnar, blemmor och mörka ringar under ögonen. Glöm inte att sudda ut kanterna ordentligt så att det inte lämnar en skarp kant.

Låt ögonen stå i fokus

Lägg på eyeliner som du brukar. Men istället för att ha en skarp och tydlig linje ska du nu sudda och tona ut linjen med en bomullspinne så att linjen blir mjuk. Tanken är att det ska se ut som att du har en fylligare fransrad. Avsluta med en mascara som ger dina fransar massor av volym.

Få ett fräsch och solkysst glow

Framhäv din solbrända hy genom att applicera en skimrande highlighter på kindbenen. Om du känner för det kan du även ha lite, lite rouge i en rosa ton.

Låt läpparna vara naturliga.

Här är det verkligen ”less is more” som gäller. Det räcker bra med att bara ha ett vanligt läppbalsam för att få mjukare läppar. Om du vill kan du välja ett som har lite färg i sig. Eller om du verkligen vill ha färg på läpparna kan du dutta lite läppstift i mitten av läpparna och sen smeta ut det över hela läpparna så får du en tunn och naturlig färg.

 

Produkterna som gör looken

Produkterna som gör looken

1. Mascaran som ger dina fransar mycket volym. False Lash Effect Mascara, Max Factor. Köp här.
2. En tunn penna med en borste i ena änden ger dig ögonbryn som ser naturliga ut. Micro Brow Pencil, NYX. Köp här.
3. En vattenfast konturpenna som funkar perfekt till tonade linjer. Colormatic Eye Pen, Isadora. Köp här.
4. Ekologiskt och 100% naturligt återfuktande läppbalsam. BioMineral Lip Balm, Estelle & Thild. Köp här.
5. Highlighter fylld med strålande pärlemoeffekt. Born To Glow Palette Highlighter, NYX. Köp här.
6. En concealerpalett som innehåller fyra olika toner. Color Correcting Concealer, Isadora. Köp här.

Foto: Unsplash/Ayo Ogunseinde

 

Läs mer: Så använder du rätt färg på concealern
Läs mer: Kan jag bada med smink? Och fem andra beautyfrågor du har under sommaren.
Läs mer: Sola säkert i sommar