Vilken sminkborste ska jag använda?

Vilken sminkborste ska jag använda?

Det finns ju en hel djungel av olika sminkborstar. Men hur ska du veta vilken sminkborste du ska använda? Vi har listat de vanligaste sminkborstarna och förklarat vad de används till och hur du känner igen dem. Så nästa gång du ska sminka dig vet du exakt vilken sminkborste du ska använda.

Artikeln innehåller reklamlänkar.
Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att få handla på nätet.

 

Foundationpensel (Foundation brush)

Foundationpensel

En foundationpensel använder du för att applicera din flytande foundation med. Du känner ingen den på att den är ganska platt och har hårdare och tätare strån och har en mindre absorptionsförmåga än andra borstar.
Foundation BrushMedium 402, Make Up Store. Köp här.

 

Concealerpensel (Concealer brush)

Concealerpensel

En concealerpensel använder du för att applicera concealer på finnar, mörka ringar under ögonen och andra ojämnheter. Den ser ut som en mini-foundationpensel och är smal och platt med hårda strån.
Concealer Brush 403, MakeUp Store. Köp här.

 

Puderborste (Powder brush)

Puderborste

Puderborsten används för att applicera puder eller mineralfoundation. Den har oftast en stor, mjuk och fluffig borste för att få lätt täckning och ett jämnt resultat.
Bold Metals ArchedPowder Brush, Real Techniques. Köp här.

 

Rougeborste (Blush brush)

Rougeborste

En rougeborste använder du för att applicera rouge för att definiera dina kindben. Den går också att använda för att applicera bronzer. Men använd inte samma borste till rouge och bronzer utan att tvätta den mellan gångerna eftersom det kan ge en för mörk färg som gör att du ser smutsig ut. Den ser ut som en liten puderborste men har lite finare och mjukare strån.
Bold Metals TaperedBlush Brush, Real Techniques. Köp här.

 

Solfjäderborste (Fan brush)

Solfjäderborste

Solfjäderborsten används mest för att applicera highlighter, men den kan också användas till rouge, bronzer och skimmerpuder. Borsten ser ut som en solfjäder och har långa, tunna, mjuka strån som gör det lättare att få ett jämn och naturligt resultat.
Brush Crush 304 Fan, RealTechniques.

 

Ögonskuggspensel (Shadow brush)

Ögonskuggspensel

En ögonskuggspensel använder du för att lägga ögonskugga på ögonlocket. Den ser ut som en concealerpensel men den är mjukare. De är oftast platta och har rundad form och ser nästan ut som små musöron.
Eyeshadow BrushMedium 702, Make Up Store. Köp här.

 

Eyelinerpensel (Eyeliner brush)

Eyelinerpensel

Eyelinerpenseln används för att måla en flytande eyeliner. Du kan också använda den för att göra en cateye-sminkning eller för måla dina ögonbryn. Den har en vinklar borste med täta, hårda strån.
Eyebrow Brush AngledNo.4, Jack Beauty Line.

 

Läppensel (Lip brush)

Läppensel

En läppensel använder du för att applicera läppstift eller läppglans för att få ett jämnare och finare resultat. Det är en mjuk, smal och liten pensel.
Color + Contour Brush, Real Techniques. Köp här.

Foto: Unsplash/Freestocks

 

Läs mer: Rengör dina sminkborstar på rätt sätt
Läs mer:
Så använder du rätt färg på concealern