Få en bättre start på dagen

Få en bättre start på dagen

Är din morgon ett enda stort kaos? Är du helt sönderstressad före du ens har gått ut genom dörren? Ingen bra start på dagen, va? Med våra tips kan du få en bättre start på dagen (och sova några minuter längre).

1. Skriv ner din morgonrutin

Bra planering är det bästa sättet att vinna tid på. Skriv ner allt du gör och hur länge det tar en morgon. Syftet är att du ska få bort all dötid och göra saker mer effektivt. Gå sen igenom listan och kolla om det är något du kan ta bort eller göra snabbare. Finns det saker, så som att packa skolväskan och måla naglarna, som du kan göra redan kvällen innan? Försök att förbereda så att du kan göra så lite som möjligt på morgonen.

2. Planera din outfit

Är du en av dem som har klädångest varje morgon? Provar du outfit efter outfit och det slutar med att du stressat springer iväg med något du inte känner dig bekväm i? Samtidigt som halva din garderob ligger på golvet. Börja planera och lägga fram morgondagens outfit redan kvällen innan. Du vinner sjukt mycket tid på det och kommer alltid att ha en outfit du känner dig bekväm i.

3. Fixa håret kvällen innan

Ska du locka eller platta ditt hår? Gör det redan kvällen innan. Det kanske förstörs lite under natten men då behöver du bara bättra på det på morgonen istället för att göra det helt från grunden. Det kan du vinna många minuter på.

4. Kör på en naturlig look

Gillar du att sminka dig innan du går till skolan? Fundera över din sminkrutin och om det är något du kan hoppa över. Kanske du inte behöver ha fullt så mycket smink på dig varje dag? Du vinner tid och din hy kommer att tacka dig.

5. Förbered din frukost

Det är väldigt viktigt att du inte hoppar över frukosten. Det är den som ska ge dig energi att orka med skolan ända fram till lunchen. Men du kan förbereda den för att vinna tid. Gör allt klart kvällen innan och ställ in i kylskåpet över natten. Då behöver du bara ta fram det och äta istället för att göra frukosten på morgonen. Passa på att sätta dig ner och ät i lugn och ro för att få en lugn stund innan du tar tag i dagen.

6. Låt bli mobilen

Vi vet att det här är svårt, men försök att låta bli att ligga och scrolla på mobilen det första du gör. Det händer så lätt att du ligger kvar och ska bara kolla en sak till, och en sak till, och en sak till, och booom så är du försenad före du ens har klivit upp ur sängen.

7. Snooza inte

Visst är det skönt att snooza, men om du går upp första gången väckarklockan ringer får du sova de minuterna du annars bara hade snoozat. För att inte lockas av att trycka på snoozeknappen är det bäst om du köper en riktig väckarklocka, istället för att använda mobilen.

8. Börja dagen med att dansa

Tryck igång musik direkt du vaknar. Det ska vara låtar som gör dig glad, full av energi och lockar till dans. Tvinga dig själv att dansa även om du är super duper megatrött. När du dansar väcker du kroppen och fylls med bra energi. Kom dock ihåg att bara dansa till en låt innan du börjar göra dig klar för skolan.

Foto: Unsplash/Kinga Cichewicz

 

Läs mer: Så blir du snabbt på bättre humör
Läs mer: Dissa dina höga krav på dig själv
Läs mer: Bli lyckligare med hundens livsråd